Nieuwsflits

Nijntje Beweegdiploma 1 lessenseries afgerond

Op woensdag 5 oktober werden de nijntje Beweegdiploma 1 lessenseries bij MH-SD afgerond.
Alle kindjes die vanaf april hebben deelgenomen aan de 15 lessen van deze lessenserie konden deze dag hun vaardigheden tonen op een parcours waarin alle verplichte onderdelen voor het behalen van het nijntje Beweegdiploma 1 aan bod kwamen. In gymzaal de Meerpaal op Hernesseroord was wethouder Gerrit de Jong namens de gemeente Goeree-Overflakkee aanwezig. Hij wilde het belang van de beweeglessen voor de motorische ontwikkeling nog eens benadrukken en tevens de jonge sporters een hart onder de riem te steken voordat zij met de warming up en het parcours begonnen. Zie onderstaande foto's voor een korte impressie. Ook in Stad aan 't Haringvliet was een beweegfeestje georganiseerd. Meer foto's van de beweegfeestjes van onze 3 nijntje gym groepen zijn te vinden op onze MH-SD Foto pagina
Na de herfstvakantie starten de nijntje Beweegdiploma 2 lessenseries voor kindjes van 4-6 jaar over het hele eiland. In het voorjaar van 2017 zal een nieuwe reeks lessenseries gestart worden voor het behalen van het nijntje Beweegdiploma 1.
 
{module Nijntje Beweegdiploma 1 2016 afgerond}

Nijntje gym in Stad aan 't Haringvliet

Nijntje gym Stad introductieles maart 2016
Op woensdag 16 maart jl. hebben de peuters van de peuterspeelzaal “Peuterstad” meegedaan aan de introductie les van de nijntje Beweegdiploma 1 gymlessenserie bij gym juf Angela van Gymvereniging MH-SD in de gymzaal in Stad aan ’t Haringvliet.

Het was een leuke en plezierige beweeg les. De peuters leren bij nijntje gym in gemiddeld 20 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen en als beloning ontvangen ze tijdens het afsluitende diploma feestje het nijntje Beweegdiploma 1. Hierna kunnen ze verder gaan voor het nijntje Beweegdiploma 2.

Dankzij de subsidie vanuit het Sportimpuls project “GO Learns to Move” is voor de peuters van “Peuterstad” deelname aan de nijntje Beweegdiploma 1 gymlessenserie geheel gratis, voor de uitreiking van het Beweegdiploma wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Aanmelden voor de gratis lessenserie kan door een mail te sturen aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als uw kindje (nog) niet op de peuterspeelzaal "Peuterstad zit" en u met uw kindje toch graag mee wilt doen met de nijntje gym dan kunt u uw kindje inschrijven als lid van gymvereniging MH-SD en hem/haar aanmelden voor de Ouder/Kind gym groep op woensdag van 13:00 tot 14:00 uur in de gymzaal in Stad aan ’t Haringvliet. Dit kan via de knop “Inschrijven” op onze website of door een mail te sturen aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt dan de normale contributie voor een Junior lid.

Meer weten over het nijntje Beweegdiploma? Kijk op onze website
www.mh-sd.nl en klik rechts op het nijntje Beweegdiploma icoon.

Geslaagd Free-Running Event in de Staver

Free-Running Event Staver 2016Op zaterdag 12 maart vond in recreatiecentrum de Staver een supergaaf Free-Running Event voor kinderen vanaf 8 jaar plaats. De hele hal was volgebouwd met opblaasbare matten, obstakels en trampolines. Elke 3 kwartier werd er even gepauzeerd en konden de kinderen bijkomen met een flesje water en een lekkere appel.
De muziek tijdens het evenement werd verzorgd door DJWD. Hij hield het tempo er in en moedigde de kinderen aan om vooral te blijven bewegen ;-)
Aan de blije gezichten te zien was het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Het evenement werd georganiseerd door 3 CIOS studenten in samenwerking met Gymvereniging MH-SD & Free-Running Flakkee, en mede mogelijk gemaakt dankzij onze gelegenheid sponsoren:
Plus Slingerland uit Middelharnis
BFit uit Middelharnis
Wij willen deze sponsoren langs deze weg nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun medewerking en ondersteuning.

De eerste foto's van het evenement zijn te vinden op de Facebookpagina van Wilko van Dam (DigiDamCo)
Daarnaast zijn er nog meer foto's geplaatst op de Facebookpagina van Free-Running Flakkee.

Houdt onze agenda in de gaten want binnenkort worden er nog meer toffe evenementen en demonstraties georganiseerd.

Extra Free-Running Training in 010Trickz

010Trickz en FFR logo

In de voorjaarsvakantie willen we op 22 februari van 12:00 tot 15:00 uur voor alle leden van de Free-Running groepen een extra training organiseren in de Free-Run hal van 010Trickz in Hoogvliet. Deze hal heeft een schuimblokken bak, steigerbuizen constructies om aan te slingeren, een ingebouwde grote Trampoline en meerdere AirFloors om naar hartelust op te tricken. Daarnaast beschikt de hal over een gedeelte met een verende vloer, kasten, ringen en touwen zodat er ook met standaard gymzaal attributen kan worden getraind. We huren de hele hal af dus er zijn geen andere bezoekers die dag, we kunnen lekker 3 uur lang onze gang gaan. De kosten zijn hierdoor wel hoger dan normaal, namelijk € 10,- p.p. Belangrijk: Neem het entreegeld en iets te eten & drinken mee want er is daar niets te koop.
Om iedereen heen en terug te vervoeren zijn we op zoek naar ouders/verzorgers die kunnen rijden. Dit kunt u op het aanmeldstrookje aangeven. A.u.b. ook vermelden voor hoeveel passagiers u ruimte over heeft in de auto. Wij proberen dan voor iedereen een plekje te vinden. We vertrekken om 11:15 uur vanaf de Staver in Sommelsdijk richting Hoogvliet en om 15:30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden in Hoogvliet. We hopen op veel aanmeldingen en wensen jullie alvast heel veel plezier toe!